časosběr  obsah   rejstřík


Výgenr II
Ve stopách dánské skupiny se úspěšně vydali lidé ze „Soucitně“.

Na facebooku rozjeli akci Chceme pizzu s veganským sýrem, která si klade za cíl přesvědčit pycéryje v ČR a SR, aby do svého meny zařadily „Pizzu Vegana“ - přesněji pycu s veganským sýrem (nejlépe Veganline, Viotros, Wilmersburger nebo Cheesly).

Jsou si vědomi, že původní italská receptura na pycu je veganská (mouka, droždí, sůl, olivový olej). Zákazníkovi by tedy mělo stačit požádat o pycu bez sýra a o přidání veganského pokryvu (sugo, žampióny, olivy, česnek, artyčoky, kukuřici, špenát, rukolu apod.). Nicméně mnohdy je nutno se ptát, zda skutečně do těsta nepřidávají mléko či vejce a někdy je obsluha dokonce neochotná pycu bez sýru připravit.

Každé pycéryji, která nabídne pycu s veganským sýrem, nabízejí přidání na mapu restaurací na Soucitně.cz (téměř 6 000 fanoušků na FB) a happycow.net (téměř 28 000 fanoušků na FB) a rovněž čilou propagaci na svých i spřátelených stránkách (třeba Otevři oči, která má 20 tisíc fanoušků).

Podrobněji na Soucitně.cz.

A co se událo od 3. září, kdy se k iniciativě V-Ganer přidali:
Recenze první pizzy s veganským sýrem v ČR
CARPE DIEM PIZZERIA & RISTORANTE
Restaurace La Strada
Pizzerie Manna
Rýchla Rota - nočná donáška